Hª de la Filosofia en Florida Secundària.

L'ESTAT, UNA PERSONA MORAL COM ELS INDIVIDUS



UN CAFE PARA PLATÓN de F. Ubiergo és un himne als desapareguts en Xile i en altres països d'Amèrica del Sud a les dictadures. Aquesta cançó està basada en el cas real de la desaparició d'un company de F. Ubiergo que, com tants i tants innocents, desaparegueren en la dictadura xilena entre 1973 i 1990.

Em resulta preciós i curiós al mateix temps que allà, a la part del món, Plató siga un referent de Justícia i Pau amb majúscules; que quan es vol rendir homenatge a les víctimes de la intransigència, de l'horror, de l'autoritarisme, es recorde el seu nom. Perquè el pensament i la vida de Plató està intrínsecament associada a la JUSTÍCIA: una societat justa, un governant just, un ànima justa ... com la del més just del homes, mort a mans dels mediocres, de la majoria, dels esclaus de la ignorància, dels tirans, del poder. 

Així doncs la nostra reflexió capgira sobre el problema de la JUSTÍCIA, perquè ... com l'enten l'atenès? Era la Justícia en la Grècia clàssica sinònim d'igualtat en drets i oportunitats per als ciutadans?  Aquestos seran alguns dels problemes filosòfics que caldrà abordar en la redacció sota el títol: Antropologia i Política en Plató, que vos propose per al 21 de Novembre. Haureu de presentar al bloc la redacció amb els materials audiovisuals adequats que utilitzareu a l'exposició i amb els quals facilitareu la comprensió del tema als vostres companys i companyes.

Els recursos que podeu fer del propis són entre d'altres:

Per desdramatitzar un poc el començament de l'entrada,  l'altra cara de la vida del més just dels homes: Sòcrates, segons un jove mexicà.




0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Puja

ir arriba

Visita altres entrades

Visita altres post