Hª de la Filosofia en Florida Secundària.

EL DUBTE METÒDIC

Dubtar és la nova actitud del científic, del pensador en la Modernitat; és la del crític, el que qüestiona les veritats establertes, el que no accepta l'autoritat intel·lectual de ningú. Una manera de ser i actuar molesta sobre tot per al status quo i per als seus defensors, incòmoda per als temerosos perquè els posa davant l'espill de la seua mediocritat. 

Descartes és un dels prototipus de pensador crític, capaç de fer del dubte un mètode de recerca i investigació.  Els seus arguments el posen al fin de l'abisme del solipsisme, sense restar amb més evidència que la de que és un ser pensant. Serà aquest el final del projecte cartesià del saber? 

Ací vos deixem uns quants recursos sobre el dubte metòdic que pensem vos ajudaran a comprendre la importància d'aquesta innovadora estratègia de pensament d'un esperit lliure que busca la veritat i a punt està de perdre-la.

UN FRAGMENT DE CARTESIO DE ROBERTO ROSSELLINILA MEDITACIÓ METAFÍSICA PRIMERA I ELS ARGUMENTS DEL DUBTE EN BOCA DE DESCARTES.UN ESQUEMA DEL DUBTE METÒDIC

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Puja

ir arriba

Visita altres entrades

Visita altres post