Hª de la Filosofia en Florida Secundària.

PREPARAR CONTROL DE NIETZSCHE


En aquestos moments del curs, preparar un control de filosofia és complicat. No es té la paciència que requeriria la lectura atenta ni la reflexió sobre l'autor i el seu pensament. Si és Nietzsche encara més per la peculiaritat del seu pensament. Crec que uns quants consells ens poden ajudar.
1. Cal haver començat a estudiar en aprofundiment ja, si no és així malament anirà el control siga quin siga el format concret que tinga, la qual cosa encara no he decidit.
2. Estudiar implica com sempre ser capaç de sintetitzar i ordrenar els continguts de tal manera que aprofundim cada vegada més. L'exposició del llibre és una part d'aquest treball però ningú en farà un bon exàmen - i alguns mira que ho necessiten!- si vos limiteu a reproduir els apartats d'un manual.
3. Al bloc hi ha molts materials per ampliar diferents aspectes de la filosofia de Nietzsche i que cal anar integrant en un esquema personal, desenvolupat i cada vegada més ric. Llegiu, llegiu! Recordeu a Alfons Cervera: la lectura és l'únic imprescindible. Pense el mateix, ensenya a viure, a gestionar els conflictes que en tenim, però també ens ajuda a fer grans exàmens, exercicis personals i on creixem.
4. Una de les dificultats més grans de l'assignatura són els procediments. No hem dedicat massa temps des de fa uns 15 dies. El que sabeu fer es podrà millorar un poc si pareu atenció a les orientacions fetes als vostres darrers controls. Però convindreu amb mi que ara no és moment d'aprendre a fer redaccions ni a comentar. Es sap el que es sap i no cal esperar massa miracles.
5. Es clar que alguns materials ens poden ajudar. Visiteu el bloc de FILOSOFIA EN ALDAIA. A l'etiqueta de Nietzsche podreu trobar exemples de redaccions d'alumnes. Ull! Cal fer un bon ús, és a dir, un ús crític. També podreu trobar orientacions al bloc el dia 1 de juny de 2008 sobre les influències dels filòsofs estudiats en altres pensadors, per a tenir en compte a les redaccions. Més exàmens resolts en DIARIO DE CLASE i en E-IKASÍA del prof. Paco Llorens. ADVERTIMENT! Al primer web amb exàmens sols hi ha indicacions de la resposta. Com es comprovarà no responen a les pautes dels procediments. En E-IKASÍA són models no resolts.

6. Consulteu els documents que apareixeran a les entrades del bloc. Estaran centrades a l'obra treballada "Sobre veritat i mentida en sentit extramoral", que podreu trobar en NIETZSCHE EN ESPAÑOL, en la zona TEXTOS. Possiblement el millor banc de recursos sobre Nietzsche de la xarxa en espanyol. Inclou fins i tot les composicions musicals de Nietzsche.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Puja

ir arriba

Visita altres entrades

Visita altres post