Hª de la Filosofia en Florida Secundària.

LA VIDA DE NIETZSCHE

A les classes d'aquestos darrers dies he intentat aclarir què hi ha de cert i de fals sobre la malaltia mental de Nietzsche, sobre la seua vinculació amb el nazisme, la seua vida familiar i les seues relacions amb les dones, tot allò en íntima connexió amb la seua filosofia. Nietzsche és un pensador molt singular, provocador, que pot haver despertat la curiositat. A sovint la seua rebel.lia empatitza amb la del jovent. Vos deixe ací alguns materials que poden servir-vos per canalitzar els vostres interessos.

Sobre la vida de F. Nietzsche, la intensa i conflictiva relació amb Wagner, les seues relacions amb les dones i la seua presumpta misogínia, és excel.lent la presentació de power point de Ana Rosa Moya, autora de la web Bípedos implumes buscan lógos.

Nietzsche
View more presentations from arme.


Però si és el cas, que el que vos atrau és saber més sobre la seua malaltia mental, podeu llegir aquest magnífic article d'una eminència en la psiquiatria, el Dr. López Ibor. No és una qüestió morbosa, sinó que els seus trastorns expliquen, en part, la discontinuïtat de la seua producció, l'exaltació que la inspira, l'eufòria que destilen els seus aforismes i fragments, breus com els seus moments de lucidesa, però al mateix temps absolutament intensos i plens de riquesa literària i filosòfica. L'article du per títol: La enfermedad de Nietzsche, que agraïm a la professora Cati Rojas i a la seua web El buho esquivo.

Per acabar, com que la vida del propi Nietzsche ens ha dut a començar a aclarir la seua noció de vida, el seu vitalisme, aquest vídeo de la pel.lícula El dia que Nietzsche lloró, pot ser aclaridor. Que el gaudiu! Bon cap de setmana cartesià!!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Puja

ir arriba

Visita altres entrades

Visita altres post